Focuri de armă au fost trase luni în centrul Vienei şi sunt „mai mulţi” răniţi, a transmis pe Twitter departamentul de poliţie, în timp ce în presă au apărut informaţii despre un atac asupra unei sinagogi din capitala Austriei, informează dpa.

„Împuşcături în cartierul din centrul oraşului – există persoane rănite – STAŢI DEPARTE de toate locurile publice sau de transportul public”, informează postarea de pe Twitter a poliţiei.

Agenţia de presă austriacă APA, care citează ministerul de interne, a informat că un atacator a fost ucis şi se crede că un altul a reuşit să fugă.

Într-o înregistrare video apărută online, despre care se presupune că a fost făcută la locul incidentului, se pot vedea oameni care alergau şi se aud împuşcături, în timp ce o persoană care nu apară în filmare îl îndeamnă pe autor să se retragă de la fereastră.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz denunță „un atac terorist respingător”.

„Traversăm acum momente dificile în țara noastră. Țin să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilot acestui atac terorist respingător”, a scris cancelarul austriac pe contul său de Twitter.

mai mult la /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns